6
Ιουλ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αστυνομικών και Πυροσβεστών

Στις 24/06/2015 αναχώρησε η αποστολή των Ελλήνων Πυροσβεστών της Αθλητικής Ένωσης Πυροσβεστών Ελλάδας (Α.Ε.Π.Ε.) για FairfaxCounty, Washington, με 32 αθλητές και 11 συνοδούς, προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αστυνομικών και Πυροσβεστών (WORLDPOLICEANDFIREGAMES– WPFG2015).
 
Την αποστολή χαιρέτησαν και τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Τάσος Μαυρόπουλος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Αν. Διοικητής της Π.Υ Διεθνούς Αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος, Γεώργιος Καραμανλής καθώς και διευθυντικά στελέχη του Διεθνούς Αερολιμένα.
 
Ο κ. Γενικός επισήμανε την προσπάθεια των ελλήνων πυροσβεστών να κάνουν εφικτή την συμμετοχή τους στην προαναφερόμενη διοργάνωση και εξέφρασε τις ευχές του για συνέχεια των προηγούμενων επιτυχιών της αποστολής, καθώς η ομάδα καλαθοσφαίρισης έχει κερδίσει το χρυσό μετάλλιο για δύο συνεχόμενες χρονιές στην ίδια διοργάνωση. Τέλος, υποσχέθηκε ότι θα είναι πάντα αρωγός όλων των προσπαθειών της Ένωσης.
 
Ο κ. Αρχηγός αναφέρθηκε στην κινητοποίηση των ελλήνων ομογενών να στηρίξουν την πολυπληθή ελληνική συμμετοχή και εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους τους χορηγούς που ενίσχυσαν την προσπάθεια αυτή. Ο ίδιος θα ήθελε πολύ να συμμετέχει με την παρουσία του στην αποστολή αλλά ένεκα αντιπυρικής περιόδου αυτό δεν ήταν εφικτό.
 
Ο Αρχηγός της ελληνικής αποστολής και Πρόεδρος της ΑΕΠΕ, Αρχιπύραρχος Άγγελος Τριπολιτσιώτης ευχαρίστησε, με τη σειρά του, την πολιτική και φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος για την σημερινή τους παρουσία αλλά και για τη γενικότερη στήριξή τους κατά την πορεία της διοργάνωσης της ελληνικής αποστολής. Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες έλληνες πυροσβέστες της αποστολής και ευχήθηκε καλή επιτυχία.
 
Την ελληνική αποστολή, με την άφιξή της στην πόλη του Fairfax County, υποδέχτηκε η εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας και υπεύθυνη της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σε τοπικό κυβερνητικό επίπεδο, κα Dianne Katsakis Quebral.
 
Την επόμενη μέρα οι πυροσβέστες αθλητές παρέλασαν στην τελετή έναρξης μαζί με την αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας και με πληθώρα αποστολών των υπολοίπων συμμετεχουσών χωρών. Κατά την είσοδό τους στο RFK Stadiumστην Ουάσιγκτον, έτυχαν θερμής υποδοχής τόσο από τους έλληνες ομογενείς όσο και από τους υπολοίπους συμμετέχοντες θεατές.
 
Όλες οι μέρες των αγώνων κύλισαν με ιδιαίτερα αυξημένο αγωνιστικό ενδιαφέρον αφού από την δεύτερη κιόλας μέρα οι έλληνες αθλητές ξεκίνησαν να δίνουν τον καλλίτερο εαυτό τους, ο καθένας στο άθλημά τους, για την επίτευξη της επιτυχίας.
 
Πράγματι, στο σύνολό της η αποστολή των ελλήνων πυροσβεστών πέτυχε τις παρακάτω νίκες:
 
1η θέση στο άθλημα του τζούντο γυναικών, με την Δήμητρα Ανδρούτσου.

1η θέση στο άλμα εις μήκος και 3η θέση στο τριπλούν, με τον Βαγγέλη Σπυρόπουλο.

2η θέση στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης.
 
 
 
H ομάδα της καλαθοσφαίρισης μπόρεσε και κατάφερε ύστερα από ένα εντυπωσιακό αγώνα να διατηρήσει τα σκήπτρα της για τρίτη συνεχόμενη φορά και να φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης, αντιμετωπίζοντας την ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Ο τελικός διεξήχθη σε ένα κλίμα εθνικής περηφάνιας, συγκίνησης, αισιοδοξίας, αφού σε αυτόν συμμετείχαν δύο ελληνικές ομάδες, με πληθώρα θεατών ελλήνων ομογενών και με την ελληνική σημαία να κυματίζει στον αγωνιστικό χώρο.
 
Μετά την ολοκλήρωση του τελικού, όλοι οι έλληνες αθλητές, αδελφωμένοι και αγκαλιασμένοι, τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο, δίνοντας το μήνυμα της συνοχής και της ενότητας, μήνυμα ιδιαίτερα σημαντικό στις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας.
 
Οι επιτυχίες δεν σταμάτησαν εκεί.
 
Ο Διονύσης Σκριβάνος πέτυχε την 4η θέση στην ελεύθερη κολύμβηση και την 5η θέση στο άθλημα του motocross.

Την 4η, επίσης, θέση κατέλαβε και ο Βαγγέλης Λουκάκης στο άθλημα της τοξοβολίας.
 
Όλες αυτές τις μέρες της παραμονής της αποστολής της ΑΕΠΕ στην κοινότητα του Fairfax County η στήριξη των ελλήνων ομογενών ήταν απίστευτα ένθερμη και αξιομνημόνευτη. Ο Αρχηγός της ελληνικής αποστολής και Πρόεδρος της ΑΕΠΕ εκφράζει από καρδιάς τις βαθιές του ευχαριστίες για τη στάση τους απέναντι στην ελληνική αποστολή και την γενικότερη υποστήριξή τους καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων.
 
Η αποστολή είχε την τύχη να βρίσκεται στην Αμερική την 4η Ιουλίου, ημέρα εθνικής εορτής για την αμερικάνικη κοινότητα, και να δει από κοντά τον παραδοσιακό τρόπο εορτασμού της. Η ΑΕΠΕ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει ιδιαίτερα την κα Dianne Katsakis Quebral, η οποία έδωσε τη δυνατότητα στους έλληνες αθλητές να γευτούν τον παραδοσιακό αμερικάνικο εορτασμό, ανοίγοντας το σπίτι της και φιλοξενώντας 43 άτομα σε μια ημέρα μεταξύ παρελάσεων, μπάρμπεκιου και πυροτεχνημάτων.
 
Με την επιστροφή της αποστολής, ιδιαίτερη ήταν η τιμή και χαρά όλων όταν κατά την άφιξη στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, έτυχαν ένθερμης υποδοχής από τον κ. Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και τον κ. Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος. Η τιμή ήταν διπλή για ολόκληρη την αποστολή αφού η στήριξη της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας ήταν πανταχού παρούσα από την αναχώρηση της αποστολής μέχρι και την επιστροφή της, προσφέροντας τεράστια ηθική ικανοποίηση σε όλους, αναγνωρίζοντας τους κόπους των ελλήνων πυροσβεστών να φέρουν σε πέρας με το καλλίτερο αποτέλεσμα μια τέτοια, παγκοσμίου βεληνεκούς, συμμετοχή.
 
Πολλά συγχαρητήρια και ευχές στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας, σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές, στους χορηγούς και υποστηρικτές για την στήριξη της ομάδας, καθώς και στον  Ισίδωρο Κουτσό που κατείχε το διπλό ρόλο προπονητή και παίκτη και οδήγησε συνεχόμενα την ομάδα σε αυτή τη διάκριση.

Με σκληρή δουλειά και συλλογικό πνεύμα κερδήθηκαν για τρίτη συνεχόμενη φορά οι υψηλότερες διακρίσεις του ελληνικού αθλητισμού στην πυροσβεστική οικογένεια, δίνοντας παράδειγμα αγωνιστικού ήθους, ομαδικότητας και αυτοπεποίθησης.
 

Ο Πρόεδρος

 

 

       Άγγελος Τριπολιτσιώτης

Αρχιπύραρχος